Svanen

Svanen



 

Svanen är en nordisk miljömärkning som omfattar hela byggprocessen från materialval till energianvändning och avfallshantering. Certifieringen säkerställer att byggnaden uppfyller strikta krav på miljöpåverkan, inklusive energieffektivitet och hållbara material. Svanen passar för dig som vill ha en erkänd certifiering med starkt fokus på miljö och hållbarhet

Kundvärde


 

Att Svanenmärka en byggnad visar att den uppfyller stränga krav på miljö och hållbarhet, från materialval till energianvändning och inomhusmiljö. Byggnader med Svanenmärkning är energieffektiva, har låg miljöpåverkan och bidrar till en hälsosam livsmiljö för de boende. Certifieringen innebär också att byggnaden uppfyller flera kriterier inom EU:s taxonomi för hållbara investeringar, vilket innebär att den anses vara i linje med de miljömål som främjar klimatåtgärder och resurseffektivitet. För fastighetsägare innebär detta inte bara lägre driftskostnader och en tydlig miljöprofil, utan också att byggnaden blir mer attraktiv för gröna investeringar och finansiering. Certifieringen stärker förtroendet hos användare, investerare och hyresgäster genom att garantera att byggnaden är både framtidssäkrad och hållbar.

Vår leverans


 

  • Diplomerade Svanensamordnare med flera års erfarenhet
  • Nödvändiga utredningar och beräkningar för Svanenmärkningen
  • Miljöcertifieringen, samordningen samt de nödvändiga simuleringarna och analyserna genomförs av samma person
  • Fast prissättning, vilket innebär förutsägbarhet i kostnader för ditt projektet

Huvudansvarig

Edwin Måradson

CSO (Hållbarhetsansvarig) | Senior energi- och hållbarhetskonsult

edwin@nordnest.se +46 76 578 88 83 LinkedIn

Ansvarar för att Nordnest ligger i framkant inom energi- och miljöstrategiska frågor för att kunna nyttja hållbarhetens fulla affärspotential. Ansvaret sträcker sig över leveransen av installationsledning samt samtliga hållbarhetstjänster inom Nordnest. Edwin ser till att våra projekt genomförs på ett effektivt och hållbart sätt.